Aangenaam: Timmy, de kameleon van Sam en Eefje

Een van de lezers van deze website, Eefje, heeft foto’s ingestuurd van haar kameleon genaamd Timmy. Timmy is een vrouwtje en het huisdier van Sam. Eefje verteld:

timmy-eefje3Onze zoon is al een hele tijd een grote fan van Freek Vonk.
Hij heeft al zo ontzettend veel van hem geleerd en kan erg veel info over alle dieren geven.
Net voor z’n 7e verjaardag, hadden mijn man en ik besloten om hem iets cadeau te geven wat met Freek Vonk te maken had. (En dus een keer geen speelgoed, want daar heeft hij al genoeg van.)  Ik ben naar de dierenwinkel in Bussum gegaan en heb toen heel veel uitleg gekregen over alle reptielen die ze verkochten. Ik vond de Jemen kameleon heel erg geschikt voor hem.
We hebben toen Timmy uitgezocht. Hij staat in een mooi, groot terrarium op z’n bureau, waar hij goed zicht heeft over zijn eigen huisdier. En daar kan hij Timmy goed observeren. Doordat er een tijdschakelaar op zit, slaapt zij (tenminste, ik denk dat het een vrouwtje is) op dezelfde tijden als onze zoon, dus geeft het helemaal geen overlast op z’n kamer. Iedere week halen we een vers bakje krekels en geef ik hem een beetje een verantwoordelijkheidsgevoel. Zelf sproei ik een paar keer per dag het terrarium vochtig, maar ik laat onze zoon het ook doen, zodat hij ook voor zijn ‘Timmy’ zorgt. Hierbij enkele foto’s van Timmy!